Een week vol webinars

Column van Femke Bennenbroek

 

Moe, maar voldaan: dat vat wel samen hoe ik me vrijdagavond voelde. Toen ik met mijn collega’s in de digitale vrijdagmiddagborrel terugblikte op de week, realiseerde ik me dat ik in 1 week 7 online trainingen heb verzorgd. Niet zo raar dat ik wel toe was aan een borrel! Maar tegelijkertijd merkte ik ook dat ik de hele week volop had genoten. Ik heb de afgelopen maanden het trainen behoorlijk gemist, dus nu een keer een week waar het trainen de hoofdmoot was, vond ik stiekem heerlijk! Niet in de minste plaats door de leuke trainingen en de leuke mensen voor wie ik deze trainingen mocht verzorgen. En met wie ik er samen een succes van heb kunnen maken. Want ook digitaal is het samenspel tussen trainer en deelnemers en tussen de deelnemers onderling wat mij betreft de sleutel tot succes.

De week begon al goed met de eerste van drie webinar die ik heb verzorgd voor professionals van Ingrado waar elke keer een concrete techniek uit mijn boek centraal stond. En ook al hebben deze professionals het nu ontzettend druk, het was elke webinar weer een feestje! Veel kritische vragen, veel ervaringen uitwisselen en vooral lekker oefenen met de technieken. Of het nou ging om het zoeken van goudklompjes om zo uit je allergie te blijven, of het doorbreken van weerstand ging, de leerplichtambtenaren doken er volop in.

In deze week mocht ik ook voor twee groepen professionals van de Sociale Dienst Oost Achterhoek online train de trainers verzorgen. Een onderdeel van het project waar we in volledige co-creatie de Eigen Kracht aanpak van de sociale dienst doorontwikkelen naar een online versie, onder andere aan de hand van doordacht digitaal uitgangspunten. Met elke groep gingen we 2 keer een dagdeel, aan de slag. Elke keer best een lange zit, maar door de interactie onderling, oefenen met een digitaal bolletje wol (zie plaatje), het uitproberen van allerlei online werkvormen en de digitale energizers, vloog de tijd voorbij!

Om dan de week te beëindigen met een intern intervisiemoment met de trainers en adviseurs van ZINZIZ. Om zo met elkaar ervaringen uit te wisselen, elkaar scherp te houden, maar vooral van elkaar te leren zodat we bij onze mooie projecten het wiel niet opnieuw hoeven uit te vinden. En ook om onszelf onderlinge inspiratie kado te geven.

Moe, maar voldaan dus 🙂 Ik heb nu al zin in komende week!