RESULTAATGERICHT SAMENWERKEN MET KETENPARTNERS
Inleiding
Steeds meer sociale diensten en SW-bedrijven fuseren of gaan een verregaande samenwerking aan. Samenwerking binnen een organisatie (samenwerking tussen afdelingen), maar ook tussen organisaties. De cliënt krijgt te maken met verschillende professionals en verschillende organisaties. Resultaatgericht samenwerken tussen deze professionals is dan een belangrijke randvoorwaarde voor het realiseren van duurzame, optimale participatie.
Voor wie?
Deze training is bedoeld voor klantmanagers, inkomensconsulenten, schuldhulpverleners, leerplichtambtenaren en RMC-medewerkers. Kortom, alle professionals binnen het sociaal domein van wie wordt verwacht dat zij in hun werk samenwerken met professionals (van andere organisaties).
Werk/denkniveau: MBO+/HBO
Minimaal 2 jaar werkervaring
Resultaat
Na de training weet je:
- Wat de be bouwstenen, uitgangspunten en voorwaarden zijn voor resultaatgericht samenwerken.
- Welke uitgangspunten voor communicatie de samenwerking bevordert.
Na deze training kun je:
- Samen toewerken naar een gezamenlijk doel.
- Communiceren en afstemmen met collega’s en ketenpartners.
- Bouwen aan wederzijdse vertrouwen en waardering.
- Omgaan met fouten.
Resultaatgericht samenwerken begint met een gedeeld doel: het formuleren van een resultaat waar je met elkaar naar toe werkt. Samenwerking vraagt ook om vertrouwen, verantwoordelijkheid nemen en krijgen, met elkaar praten in plaats van over elkaar praten, weten wat de ander doet, maar ook wat de ander beweegt. Inzicht in elkaars verwachtingen, belangen, overwegingen en dilemma’s helpt om effectiever met elkaar te kunnen samenwerken. We besteden aandacht aan theorie, maar gaan vooral actief oefenen en brainstormen. We besteden ook aandacht aan een (hernieuwde) kennismaking met elkaars waarden, referentiekader, professionaliteit. Vervolgens verbinden we de verschillende verantwoordelijkheden en taken in het realiseren van het gemeenschappelijk doel. De ene professional creëert immers de randvoorwaarden voor het werk van de andere professional. Ook gaan we met de professionals aan de slag met communicatie. Hoe communiceer je bijvoorbeeld met elkaar als er iets niet goed gaat?
Dagdeel 1: 4 juli 09.00 -12.30
Dagdeel 2: 11 jul 09.00 -12.30
Dagdeel 3: 19 jul 09.00 – 12.30
Dagdeel 4: 25 jul 09.00 -12.30
Deelnemers
Minimaal 6-maximaal 12 deelnemers.
Locatie: midden van het land of online als dit door COVID19 niet mogelijk is. We hanteren hierbij de richtlijnen van het RIVM.
Dit programma kan ook incompany worden aangeboden.
€ 1.000,00 exclusief 21% BTW.
Dit bedrag is inclusief intake, reader, trainingsmaterialen, fotoverslag, locatie, koffie/thee/versnaperingen, uitgebreide lunch, een certificaat en een jaar lang toegang tot de digitale portal.